Twerkelni kérték fel az Aranylabda első női nyertesét

Ada Hegerberg francia színekben játszó norvég fultballjátékos nyerte az idei Ballon d’Or-t női kategóriában.

Az Aranylabdát először adják át női labdarúgónak is, a győzelmi hangulatot azonban rövidre fogta a ceremónia házigazdájának szexista felkérése. A férfi arra kérte a sportolót, hogy twerkeljen a közönség és a kamerák előtt. Martin Solveig kérdésére, hogy „tudsz-e twerkelni?”, a 23 éves sportoló mindössze annyit mondott, hogy „nem” és látszólag el akarta hagyni a színpadot. Végül egy tánc erejéig még maradt.

A Guardian videójában látható a kellemetlen pillanat, majd a futballista pár szót mond arról, hogy szakmájában hogyan éli meg a nemek közötti megkülönböztetést.

A műsorvezető az incidens után egy tweetben közölte, hogy elnézést kért a sportolótól, aki, elmondása szerint, értette a viccet. Hegerberg megerősítette a bocsánatkérést, és elmondta, hogy abban a pillanatban nem tűnt számára szexuális zaklatásnak a gesztus, egyszerűen örvendett, hogy részt vehetett a táncon és hogy megnyerte az Aranylabdát.

Hozzátette: rendkívül büszke, hogy az Aranylabda első női díjazottja lett, folytatni fogja a kemény munkát és azt üzeni minden kislánynak, hogy higgyenek magukban.

Ada Hegerberg az Olympique Lyon csatára, a Bajnokok Ligája-címvédő futballistája.

Nyitókép: Puma CATch up

 

Comments