Tatjana Gucu olimpiai bajnok tornász is nyilvánosságra hozta, hogy 15 évesen megerőszakolták

Tatjana Gucu olimpiai bajnok tornász a Weinstein-botrány hatására szintén vallomást tett a Facebook-oldalán. Állítása szerint mindössze 15 éves volt, amikor egyik csapattársa, Vitalij Scserbo, a későbbi hatszoros olimpiai bajnok megerőszakolta őt 1991-ben, egy stuttgarti versenyen.

Tatjana a posztban szemrehányást tett egykori csapattársának, Tatjana Toropovának is, amiért nem állt ki mellette, holott mindent hallott. Az egykori tornászcsillag továbbá felrótta Vitalij Scserbo egyik barátjának, a szintén olimpiai bajnok Rusztam Saripovnak, hogy bár szintén tudott az esetről, mégsem tett semmit.

Tatjana szörnyetegnek nevezte Scserbót, aki miatt évekig rettegésben élt. A most 45 éves, egykori tornászbálvány Vitali Scserbo jelenleg Las Vegasban él, és egyelőre még nem reagált a bejelentésre.

A román gyökerekkel rendelkező Tatjana Gucu 1976. szeptember 5-én született Odesszában. Hatévesen kezdett el tornászni és már 1988-ban beválogatták a szovjet tornász-válogatottba. 1992-ben a Barcelónai olimpián egy ezüst- és egy bronzéremmel gazdagította válogatottját. Visszavonulása óta az Egyesült Államokban él.

Alyssa Milano vasárnap közzétett twittje óta egyre több nő és férfi hoz nyilvánosságra olyan eseteket, amelyekben szexuális visszaélések és zaklatások áldozatai voltak. A közösségi oldalakra kiposztolt történeteket #Metoo hashtaggel látják el, ezzel is felhívva a figyelmet a szexuális zaklatások gyakoriságára.

Comments