„Nem csak a fizikai erőszak erőszak.” Érdemes megnézni a Kalot Egyesület kisfilmjét!

Nemcsak a fizikai erőszak erőszak, a „soha nem bántottalak” ≠ „soha nem ütöttelek meg”. Mindenkinek kijár a biztonság, tisztelet, megbecsülés! – írják a csíksomlyói KALOT Egyesület Facebookján, ahol közzétették a videót. A legújabb lelkigondozói projektjukkal, amely az erőszak fizikain túli formáinak felismerésére és kezelésére szeretnék felhívni a figyelmet. A második epizódban a párkapcsolatban jelenlévő lelki erőszakot mutatják be. És íme a hozzá a videó:

A videó azért erős, mert hétköznapi példákon keresztül mutat rá arra, hogy egy párkapcsolaton belül nagyon sok olyan viselkedési formát is hajlandóak vagyunk “természetesként” elkövetni, illetve elfogadni /”elviselni”, pedig valójában egyáltalán nem az, és tulajdonképpen az egyik fél erőszakos elnyomását és folyamatos lelki zaklatását jelenti.

A filmekhez társul egy foglalkozássorozat is, amit a KALOT Egyesület Lelkigondozói Szolgálatának munkatársai szerveznek fiataloknak iskolai, plébániai, ifjúsági szervezetek keretében. A foglalkozásokra felkészített 15 lelkigondozó Csík, Gyergyó, Udvarhely és Háromszék térségében tart műhelymunkákat, ezek iránt érdeklődni, ezeket igényelni a kepzesek@kalot.ro e-mailcímen vagy a 0758840279-es telefonszámon lehet.

Az első epizódban a munkahelyi zaklatás volt a téma, azt a részt itt nézhetitek meg:

Várjuk a véleményeket is a videókról, szóljatok hozzá!

Comments