Nem lesz többé fürdőruhás próba a Miss America szépségversenyen

Fontos változás jön ettől az évtől a szépségversenyben a Me Too-mozgalom hatására. A versenyért felelős szervezet elnöke szerint ennek köszönhetően valószínűleg több nő érez majd bátorságot ahhoz, hogy elinduljon a megméretésen.

A Miss America többé nem lesz már olyan, mint eddig volt – ezt ígéri a szervező Miss America Organization elnöke, 1989 Miss Americája, a Fox News egykori műsorvezetője, Gretchen Carlson. Kikerül ugyanis a programból a bikinis felvonulás, amit egyre többen kritizáltak és neveztek nőellenesnek.

Gretchen Carlson úgy fogalmazott az ABC reggeli műsorában, hogy a jelentkezőket ezentúl nem ítélik meg csupán a kinézetük alapján, és ez szerinte óriási lépés. A versenyen a Me Too-mozgalom hatására sokkal inkább hangsúlyozzák majd azt, hogy fiatal nőket juttatnak ösztöndíjhoz, illetve bátorítják a tehetségeket.

Az elnök szerint sok fiatal nőtől hallották azt korábban, hogy szívesen elindulnának a megméretésen, de nem akarnak ott magas sarkúban és fürdőruhában végigvonulni. Most már ők is lehetőséget kapnak – tette hozzá.

Az érvek között szerepelt az is, hogy meglepő módon a fürdőruhás felvonulás egy ideje már nem tartozott a program legnézettebb részei közé, illetve a változtatásról szóló javaslat ellen viszonylag kevesen tiltakoztak a szervezeten belül.

Már az idei, szeptember 9-i választáson sem lesz bikinis felvonulás.

forrás: hvg.hu

Comments