Gabby Petito halála: egy újabb tragédia, ami megelőzhető lett volna?

A nemzetközi sajtóban hetek óta kiemelt hír Gabby Petito amerikai influenszer eltűnése, aki nyáron a párjával egy közös körútra indult, ahonnan a barátja azonban augusztusban már a 22 éves nő nélkül tért vissza, annak furgonjával.

Aztán vasárnap újabb fejlemény történt az ügyben: egy wyomingi nemzeti parkban egy nő holttestére bukkantak, és már akkor is valószínűsíthető volt, hogy a néhány hete eltűnt Gabby Petito holttestét találhatták meg, aki a nyáron még az öt hónaposra tervezett “álomnyaralásukról” posztolt folyamatosan – írja a BBC nyomán az esetről a Telex.hu. Később ez a feltevés beigazolódott, valóban Gabby holttestére bukkantak rá.

A halottkém vizsgálata szerint a nő emberölés áldozata lett, de azt nem mondták meg, hogy pontosan mi okozta a halálát.

A rendőrség jelenleg nagy erőkkel keresi annak 23 éves barátját, Brian Laundrie-t, akinek az otthonában már házkutatást is tartottak. A férfi egyelőre nem gyanúsított az ügyben, de mindenképpen „érdeklődésre számot tartó személy”.

Brian Laundrie-t már a visszatérte után is kereste a rendőrség, de nem volt hajlandó szóba állni a nyomozókkal, majd egy váratlan fordulattal ő is eltűnt. Pepito családja szerint viszont nem simán eltűnt, hanem bujkál. Ők egyértelműen úgy vélik, hogy a nő haláláért a férfi a felelős.

Fotó: Instagram, ahol nagyon sokáig minden teljesen idillinek tűnt

Utóbb az is kiderült, hogy kevéssel Petito eltűnése előtt a fiataloknak volt egy fizikai erőszakig fajuló, csúnya veszekedése. Laundrie akkor arról beszélt a rájuk hívott rendőröknek, hogy az összezártság, a közös utazás érzelmi feszültséggel terhelte meg a kapcsolatukat.

Az incidens Utah államban, Moab Cityben történt augusztus 12-én. A rendőröket egy kívülálló hívta rá a párra. Az esetről kiadott rendőrségi közlemény szerint állítólag nem volt elegendő bizonyíték ahhoz, hogy bárki ellen is vádat emeljenek.

A The Daily Beast megszerezte a felvett rendőri jelentést: ebből kiderül, hogy kapcsolati erőszakra utalt az eredeti bejelentés, és bár nem volt teljesen világos, úgy lehetett érteni, hogy a férfi bántalmazta a nőt.

Ismét felmerül a kérdés, hogy hány hasonló tragédiának kell még megtörténnie ahhoz, hogy a hatóságok az ilyen típusú bejelentéseket kellő komolysággal és szakértelemmel kezeljék, és ne várjanak addig, amíg már egy gyilkossági ügyben kell nyomozzanak?

Hírforrás: Telex.hu

Ha családon belüli erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.
A Tanácsadó központ az erőszak megelőzéséért szervezettől is segítséget lehet kérni a 0758 552 397 telefonszámon, vagy a közösségi média oldalukon.

Comments