És akkor ellepte a közösségi oldalakat a #Me too

Egy éjszaka elég volt hozzá, hogy a Facebook- és a Twitter-felhasználók elárasszák a közösségi oldalakat a “Me too” azaz “én is” hashtaggel ellátott posztok, amelyekkel nők tízezrei, de sok férfi is jelezni kívánta, hogy valamilyen módon szexuális zaklatás áldozatává vált.

A kezdeményezés Alyssa Milano színésznő felhívásához köthető, aki vasárnapi twittjében arra buzdította követőit és mindenkit, aki valamilyen módon szexuális zaklatás áldozatává vált, hogy posztját lássa el a “Me too” hashtaggel, hogy ezzel hívja fel a figyelmet arra, hogy mennyire általános és elterjedt a szexuális zaklatás jelensége.

Alyssa Milano egyike annak a harminc színésznőnek, akik az elmúlt másfél hétben a nyilvánosság előtt beszéltek arról, hogy Harvey Weinstein amerikai producer szexuálisan zaklatta őket.

Mindeközben Polina Popova és Xenia Alexandrova, a Miss Oroszország két döntőse köszönetet mondott Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amiért nem kell eltűrniük az Egyesült Államokban tapasztalható mindennapos szexuális zaklatásokat

“Hiszem, hogy ilyen Oroszországban nem fordulhat elő, amiért Putyint és politikáját illeti a hála. Nálunk ritkán hallani ilyenről, és emiatt nagyon boldog vagyok” – mondta Alexandrova a Dozhd tévécsatornának.

Tették mindezt abban a kontextusban, hogy Oroszországban nagyon gyakoriak a nők elleni erőszakos bűncselekmények. 2013-ban 9000 nő vált a családon belüli erőszak áldozatává, ráadásul azóta az orosz törvényhozás már dekriminalizálta a családon belüli erőszakot, sőt, Oroszországban a nemi erőszak nem bűncselekménynek, csupán csak szabálysértésnek minősül.

Comments