Emma Watson nem szingli, hanem önmaga partnere

Nemrégiben adott interjút a British Vogue-nak Emma Watson színésznő, aktivista, az ENSZ jószolgálati nagykövete, legutóbbi filmje, a Kisasszonyok, egyéb projektjei és húszéves színészi pályafutása kapcsán. A 29 éves színész Paris Lees transzjogi aktivistával beszélgetett feminizmusról, a Harry Potter-filmeket követő sikerről, mindennapos szorongásairól, valamint arról, hogy milyen nyomás alatt vannak a fiatal, egyedülálló nők.

A British Vogue decemberi számából. Fotó: Alasdair McLellan

Watson elmondta: a harminchoz közeledve elkezdte érezni a feléje áramló, tudatküszöb alatti üzenetek sokaságát. Watson szerint amennyiben egy korabeli nőnek nincs férje és/vagy gyereke,  vagy stabil, sikeres karrierje, vagy még a keresgélés fázisában van, nagy mennyiségű szorongásnak van kitéve. Lees kérdésére a színész-aktivista elmondta, hogy bár randizik, egyedülálló, kapcsolati státuszát úgy hívja, hogy önmagával partner (self-partnered).

A brit színésznő, akinek Hermione Granger szerepe hozta a világsikert, legközelebb a Greta Gerwig rendezte Kisasszonyokban lesz látható. A Louisa May Alcott regényéből készült adaptációban Watson Meget játsza, aki nővére, Jo ellenszegülésének dacára a házasság mellett dönt. Watson a karakterhez annyit fűzött hozzá, hogy a feminizmus a döntéshez való jogról is szól.

Az interjúban szó esik többek között arról, hogy Watson mikor fordult segítségért Gloria Steinemhez, miről beszélgetett Malala Yousafzaival, milyen volt Meryl Streeppel dolgozni, hogy mit mondana a transzfóboknak, és mit üzen azoknak, akik szerint az ő élete kellemetlen érzésekről és szorongástól mentes. (Az angol nyelvű interjú mindössze fél órás.)

Nyitókép: British Vogue / Alasadair McLellan

Comments