Emma Thompson: Weinstein egy ragadozó, de nem ő az egyetlen

Emma Thompson brit színésznő is megszólalt a szexuáliszaklatás-ügyben, a BBC-nek adott interjút a teljes amerikai filmipart felforgató botrányról.

“Weinstein a zaklatás-létra tetéjén állt”, nyilatkozta Thompson, s elmondta, “az eset a járványos hollywoodi szexuáliszaklatás-‘kultúra’ emblematikus jelensége”.

Thompson szerint a producer egy olyan rendszer csúcsán foglalt helyet, ami a zaklatásra, a bullyingra, és az önbizalmat pusztító lekicsinylésre épül. Hozzátette, hogy rengetegen nem mertek megszólalni az ügyben, ám “nem tehetjük felelőssé az ügyben érintett nőket”.

Ami Weinsteint illeti, számos más olyan ember is van a rendszerben, aki hasonló hozzá, mondta Thompson. “Nem nevezném szexfüggőnek. Ő egy ragadozó. Az egészen más” – tette hozzá.

“Amiről beszélnünk kell, az a férfiasság válsága”, mondta a BBC-nek Emma Thompson, “az extrém férfiasság válsága, ez a fajta viselkedés, ami nem csak nem oké, hanem amit a világ legnagyobb hatalmú embere képvisel napjainkban”, tette hozzá Donald Trumpra célozva.

A színésznő szerint a szexuális zaklatás kultúrája nem kifejezetten különleges a film világában, s ha bárkit kérdezünk, aki elmúlt 15, tudna ilyen történetet mesélni.

forrás: hvg.hu

Comments