Az ellenállás és az együttműködés lehetőségei – gender-konferencia Szegeden

Update: Elkészült az idei konferencia honlapja, rajta a programmal és összefoglalókkal. Résztvevőként jelentkezni még július 25-ig lehet az eseményre.

Az ellenállás és az együttműködés lehetőségei címmel konferenciát szervez a Szegedi Tudományegyetemen, a Társadalmi Nemek Tudománya Kutatócsoport.

„Az évente megrendezett gender-konferenciájának keretében tizenhatodik alkalommal találkozhatnak mindazok, akik fontosnak gondolják megvitatni a feminista kutatás hatékonyságát, az ellenállás lehetőségeit az egyre szűkülő intézményes keretek között. Reméljük, hogy minél többen, minél több intézményből érkeznek majd jelentkezések a különféle magyarországi egyetemeken, intézetekben, illetve a magyar diaszpórában kutatóktól és oktatóktól. Szeretettel várjuk vissza a korábbi konferenciák résztvevőit, és hívunk mindenkit, aki most szeretne csatlakozni hozzánk” – olvasható az intézmény honlapján, ahonnan a jelentkezési lap is letölthető.

A szervezők arról is tájékoztattak, hogy a jelentkezési határidőt – amely eredetileg június 10. volt – viszont tekintettel az elmúlt három hónap rendkívüli körülményeire meghosszabbították június 25-ig.

A konferenciát 2020. szeptember 25-26.-ra szervezik, és egyelőre nem tervezik halasztani. Ugyanakkor, ha valamilyen okból mégsem tudják az őszi tanévet megkezdeni, akkor átteszik az eseményt tavaszra, 2021 márciusára, de legkésőbb 2021. szeptemberben biztosan megrendezik – változatlan címmel és felhívással.

„Természetesen számítunk arra, hogy a tervezett előadások, a megfogalmazott kérdések és választott jelenségek a Covid-19 kiváltotta helyzetben módosulnak majd, de a felhívásban megfogalmazott kérdések, a téma maga ha lehet, még relevánsabb” – írják a szervezők. (közlemény)

Comments